Du är här:

Sfi i Göteborg – Svenska för invandrare

Vill du ha en bra start eller nystart på ditt liv i Sverige? Läs Svenska för invandrare (Sfi). Kurserna vänder sig till dig som bara kan lite svenska. Och som kanske vill lära dig mer för att kunna få ett visst jobb. Kombinera sfi med ett yrke.

Sök till sfi via Arbetsmarknad och vuxenutbildningen!

Allmän Sfi – anpassat efter dig

Din undervisning i svenska anpassas efter dina språkkunskaper, hur van du är att studera och hur mycket tid du har möjlighet att lägga på dina studier.

Sfi är indelat i olika kurser; A, B, C och D. Vilka kurser du läser beror bland annat på din utbildningsbakgrund. Du får träna på att läsa, skriva, lyssna och prata. Dessutom får du lära dig om det svenska samhället, kulturen och arbetslivet.

På ABF Vux kan du studera på dagtid eller kvällstid. Dagtid innebär upp till 15 timmar i veckan. Du har möjlighet att kombinera dina Sfi-studier med praktik på en arbetsplats. Du får hjälp av en praktikcoach på ABF Vux att hitta en praktikplats som passar dig. Du tränar svenska och förbättrar samtidigt dina chanser att få jobb.

Väljer du att läsa på kvällstid studerar du totalt tre timmar i veckan.

När du har fått godkänt i Sfi D, kan du gå vidare till grundläggande vuxenutbildning >

Här kan du läsa mer om olika studievägar för vuxna i Sverige, på ditt modersmål >

 

Anpassad undervisning TOP

På ABF Vux i Angered erbjuder vi en särskild undervisningsgrupp TOP (trauma och psyke) med anpassad undervisning för att du ska klara dina sfi-studier. Du studerar i en mindre grupp med långsammare studietakt och du har tät kontakt med dina lärare. Vill du veta mer? Kontakta kurator Sofia Andréasson >

Välkommen till ABF Vux – din Sfi-skola

Vill du veta mer om ABF Vux och vad det innebär att studera Sfi hos oss, kan du se vår Sfi film. Filmen är översatt till 16 olika språk. Se filmen på ditt modersmål >

Sfi + yrkesutbildning

Visste du att du kan kombinera sfi med en yrkesutbildning? Öka dina chanser till jobb och välj någon av våra kurser inom Barn och fritid, Hotell och turism eller Vård och omsorg.