Du är här:

Andreas Fanemo – Utbildningsledare & Verksamhetsansvarig Jönköping

Sedan hösten 2020 arbetar  Andreas Fanemo  som Utbildningsledare & Verksamhetsansvarig Jönköping. Vi intervjuade honom och bad honom svara på några frågor .

Hur ser en dag ut för dig som Utbildningsledare & Verksamhetsansvarig?

Mina dagar består av många möten, både fysiska och digitala, spontana och planerade. Dörren står för det mesta öppen, så det blir många spontana besök, vilket är trevligt och bidrar samtidigt till att jag får bättre insikt i verksamheten samt ökad förståelse för personalen och eleverna. Det blir mycket tid som går till att planera, organisera och förbereda. Allt ifrån att skriva dagordningen till nästa Deltagarråd eller APT till att intervjua arbetssökande kandidater. De roligaste stunderna är när jag besöker klassrummen och får träffa eleverna. Det ger mig massor av energi och inspiration!

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med mitt jobb är att möta människor och att arbeta tillsammans som ett team för att hitta lösningar på utmaningar som dyker upp. Variationen av arbetsuppgifter och nya utmaningar gör också att man aldrig tröttar. Att träffa tacksamma elever som är nöjda med vår skola ligger också högt på listan!

Hur kom det sig att du sökte till oss förra året?

Jag sökte till ABF Vux dels för att jag länge velat ta klivet till vuxenutbildning, men framförallt för att jag vill bidra och arbeta med något meningsfullt. Jag har under många år arbetat mer eller mindre med nyanlända elever parallellt med att samhällsdebatten kring integration accelererat, och då känt att det är ett område som har en enorm påverkan för vår gemensamma framtid. Om jag kan vara med på ett hörn och tillsammans med ett härligt gäng, bidra till att skapa förutsättningar som innebär att framtiden kan se lite ljusare ut, så är jag nöjd. Att ABF och ABF Vux kändes som en seriös och respekterad arbetsgivare gjorde att jag inte behövde fundera länge innan jag sökte tjänsten.

Vill du också jobba hos oss? Klicka in här och se vad vi söker just nu.