Du är här:

Erik Eklund – Projektsamordnare

 

Sedan 1 veckar tillbaka arbetar Erik Eklund som Projektsamordnare. Projektsamordnare är en ny tjänst hos oss och Erik kommer fokusera på våra distansutbildningar. 

Nu har du varit här i en vecka och hur har det varit?
Det har varit bra, tackar som frågar! Såklart är det mycket som är nytt men jag har haft förmånen att träffa många personer med olika funktioner på ABF Vux så börjar sakta men säkert förstå vem som gör vad.

Vad var det som gjorde att du sökte till ABF Vux?
Jag tyckte det verkade spännande att arbeta med distansundervisning och då inte som en plan B eller ersättningen för klassrumsundervisning utan att det är det som gäller, plan A så att säga. Är alla insatta i förutsättningarna (elever och lärare) är jag övertygad att vi kan leverera riktigt kvalitativ undervisning via distans.

Jag ser också en stor utvecklingspotential i undervisningsformen och min ambition och förhoppning är att vi kommer få allt fler elever inom våra distansutbildningar. Jag hoppas kunna bidra med min arbetslivserfarenhet från sfi, gruv och YH för att få till det.

Dina bästa tips för att studera på distans?
Det är väl, precis som när det gäller andra studier, att man ska vara strukturerad och dela upp sina studier i olika delmål. Man får inte glömma att ta pauser och gärna röra på sig under dessa. Sen måste man också se till att man har det tekniska på plats i form av en dator, fungerande internet mm.

 

Vill du också jobba hos oss? Klicka in här och se vad vi söker just nu.