Du är här:

Sfi i Göteborg – Svenska för invandrare

Vill du ha en bra start eller nystart på ditt liv i Sverige? Läs Svenska för invandrare (Sfi). Kurserna vänder sig till dig som bara kan lite svenska. Och som kanske vill lära dig mer för att kunna få ett visst jobb. Kombinera sfi med ett yrke.

Läs mer här om hur du söker till Sfi i Göteborg. Klicka här!

Allmän Sfi – anpassat efter dig

Din undervisning i svenska anpassas efter dina språkkunskaper, hur van du är att studera och hur mycket tid du har möjlighet att lägga på dina studier.

Sfi är indelat i olika kurser; A, B, C och D. Vilka kurser du läser beror bland annat på din utbildningsbakgrund. Du får träna på att läsa, skriva, lyssna och prata. Dessutom får du lära dig om det svenska samhället, kulturen och arbetslivet.

På ABF Vux kan du studera på dagtid eller kvällstid. Dagtid innebär upp till 15 timmar i veckan. Du har möjlighet att kombinera dina Sfi-studier med praktik på en arbetsplats. Du får hjälp av en praktikcoach på ABF Vux att hitta en praktikplats som passar dig. Du tränar svenska och förbättrar samtidigt dina chanser att få jobb.

Väljer du att läsa på kvällstid studerar du totalt tre timmar i veckan.

När du har fått godkänt i Sfi D, kan du gå vidare till grundläggande vuxenutbildning >

Praktik – ökar dina chanser till jobb

Visste du att du kan kombinera dina sfi-studier med praktik på en arbetsplats? Praktikcoacher på din skola hjälper dig att hitta en praktikplats som passar dig. Du tränar svenska och förbättrar samtidigt dina chanser att få jobb.

Sfi + yrkesutbildning

Visste du att du kan kombinera sfi med en yrkesutbildning? Öka dina chanser till jobb och välj någon av våra kurser inom Hotell och turism eller Vård och omsorg.