Du är här:

Sfi i Växjö- Svenska för invandrare

Vill du ha en bra start eller nystart på ditt liv i Sverige? Läs Svenska för invandrare (Sfi). Kurserna vänder sig till dig som bara kan lite svenska. Och som kanske vill lära dig mer för att kunna få ett visst jobb.

Sök till sfi via Växjölöftet vuxenutbildning. Glöm inte att välja ABF Vux som skola/utbildningsanordnare i din ansökan.

Allmän Sfi – anpassat efter dig

Din undervisning i svenska anpassas efter dina språkkunskaper, hur van du är att studera och hur mycket tid du har möjlighet att lägga på dina studier.

Inom sfi finns det olika studievägar. De är indelade utifrån olika kunskapsnivåer.

Varje studieväg består av två kurser. Din start bedöms utifrån dina språkkunskaper och övriga kunskaper och förutsättningar.

  • Studieväg 1: För dig som inte kan läsa och skriva på ditt modersmål eller som bara har gått i skolan några år. Långsam studietakt.
  • Studieväg 2: För dig som har studerat på grundskola eller gymnasium. Normal studietakt.
  • Studieväg 3: För dig som har påbörjat akademisk utbildning och som har god studievana och förmåga att arbeta självständigt. Snabb studietakt.

På ABF Vux kan du studera sfi på dagtid. Dagtid innebär upp till 15 timmar i veckan. Men du kan även studera en del på distans. Du och din lärare planerar dina studier tillsammans.

Vill du läsa mer svenska? Hos oss kan du kombinera dina sfi-studier med en studiecirkel i svenska. Prata med oss så hjälper vi dig.

Ladda ner vårt informationsblad om sfi i Växjö >

Har du frågor om sfi?

Kontakta Olof Ivarsson, olof.ivarsson@abf.se, 0730-79 03 47.

Välkommen att besöka oss!

Varje onsdag mellan kl 10-11 är du välkommen att besöka oss på vår skola på Vattentorget 1, (2 vån). Vi finns på plats för att besvara på dina frågor, på ditt modersmål.

Se filmen om sfi på ditt modersmål

Vill du veta mer om ABF Vux och vad det innebär att studera Sfi hos oss, kan du se vår Sfi film. Filmen är översatt till 16 olika språk. Se filmen på ditt modersmål >