Du är här:

Cecilia Dominguez – Praktikcoach

Cecilia arbetar som praktikcoach och hjälper till att motivera och stöttar elever med svårigheter att etablera sig i samhället med att bland annat hitta praktikplatser.

Vad gör du som praktikcoach?

–  Med hjälp av motiverande enskilda samtal och coachning hjälper jag eleverna att kunna komma in på arbetsmarknaden eller att gå vidare med studier. Jag kan hjälpa dem att hitta en bra praktikplats där eleven kan utveckla svenska språket, skaffa erfarenhet eller lära sig ett nytt yrke. Jag arbetar också med gruppinformationer, uppföljningar, CV skrivning och rekrytering av elever till arbetsmarknadsutbildningar.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är att få vara med och hjälpa eleverna med språkutveckling och förbättra deras möjligheter att skaffa sig ett jobb eller går vidare med studier. Det bästa med mitt jobb är att det aldrig är tråkigt, det är fantastiskt att få arbeta med människor som kommer från olika kulturer!

Vad tycker du är bästa med att arbeta på ABF Vux?

– Jag har arbetat här sedan 2010 och jag ställs ständigt inför nya utmaningar. Kollegorna är väldigt viktiga och jag har världens bästa! Jag har även bra chefer som lyssnar, kommunicerar och motiverar sina medarbetare.

Vill du också jobba hos oss? Klicka in här och se vad vi söker just nu.