Du är här:

Vårdbiträde med språkstöd

Vill du arbeta med människor som är i behov av omsorg, omvårdnad och stöd? Denna utbildning ger dig möjligheter att kombinera Sfi eller Svenska som andraspråk med studier inom vård och omsorg, inriktning äldrevård. Du får grundläggande kunskaper inom vård och omsorg och kan senare utbilda dig till undersköterska.

Utbildning leder till ett meningsfullt arbete för dig som tycker om att arbeta med människor. Du får grundläggande kunskaper inom vård och omsorg och kan senare utbilda dig till undersköterska. Praktik (APL, arbetsplatsförlagt lärande) ingår i utbildningen och du kommer att följa din handledares tider.

Du lär dig om hälsa, ohälsa, medicin, pedagogik och psykologi, om människors olika behov och vilken betydelse livsstilen har för hälsan.

I utbildningen ingår moment där du tränar språk i verkliga situationer som kan komma under din praktik samt de yrkeskunskaper som krävs för en framtida anställning i branschen.
Skolan erbjuder även praktiska kurser i metodrummet där du får möjlighet att pröva praktiska moment för att utveckla ditt språk inför praktik.

 

Ansökningsperiod: Se aktuella kursstarter Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs stad
Kurslängd: 60 veckor, heltid
Kursbeskrivning: Vårdbiträde med språkstöd (pdf, öppnas i nytt fönster)
Förkunskaper: Sfi C- godkänd samt personlig lämplighet och förutsättningar för studier inom området Vård och omsorg.
Ort: Göteborg
Studievägledning: Göteborgs stad
Studiemedel: Du kan ansöka om studiemedel från CSN (Centrala studiestödsnämnden) under din utbildning förutsatt att du uppfyller kraven.
Har du frågor?
Skicka dem till oss via vårt kontaktformulär