Du är här:

Läser du sfi och vill komma in i arbetsmarknaden snabbare?

Till hösten startat ABF Vux, på uppdrag av Arbetsmarknad och Vuxenutbildning Göteborgs Stad, utbildningar för dig som läser sfi och vill jobba inom  Barnomsorg eller Städ och service med mål att du ska få jobb inom branschen. I den 20 veckor långa utbildningen ingår praktik på en arbetsplats där man samtidigt som man lär sig yrket, tränar yrkessvenska.

Vi har pratat med Ahmed, 31 år, som gick utbildningen Event- och hotellstäd under våren (från hösten 2019 heter utbildningen Städ och service). Direkt efter avslutad utbildning blev han anställd på sin praktikplats Radisson Blue. Ahmed kom till Sverige från Irak 2015 och började läsa sfi 2017.

Vad är det för speciellt med denna utbildning?

– Jag har blivit bättre på svenska, då jag fick träna och lära mig mer både i skolan och på praktiken. Jag fick också ett jobb direkt efter utbildningen!

Rekommenderar du utbildningen till andra?

-Ja. Utbildningen och läraren är jättebra! Har du viljan och intresset så är detta en jättebra utbildning! Jag studerade bara 5 månader och sedan hade jag ett jobb direkt efter praktiken på Radisson Blue.

 


Låter detta intressant för dig? Läs mer om utbildningarna här.


Arkiv